Att komma fram till att profilkläder med tryck och budskap är en perfekt idé för att sprida ert varumärke, är förmodligen inte så svårt. Men att sedan välja vilka plagg som passar en stil, varumärke och kunder bäst, kan vara desto knepigare. Beroende på i vilken bransch man arbetar inom och hur kunderna ser på ens företag, behöver man tänka till lite extra innan man trycker upp plaggen.

Val av plagg

Att välja typer av plagg, kan verka som att leta efter en nål i en höstack men det är egentligen inte så tufft som det ibland kan verka. De plagg som alltid går hem är skjortor, t-shirts eller pikéer. Ärmlängden kan behöva göras kort eller lång och därför kan det vara bra att t.ex ge bort skjortor med tryck om det är till kontorsfolk, alternativt t-shirts eller pikétröjor för caféägaren som måste arbeta med uppkavlade ärmar för att inte fläcka ned sig. Anpassa alltid era plagg utefter den bransch där tröjorna ska göra nytta och tänk er alltid in i hur bäraren kan ha nytta av plagget i fråga. Är det ert eget företag som ska ha plaggen så är det bara att fundera på vad ni själv kräver på arbetstiden för att få den ultimata bekvämligheten.

Tryck eller brodyr?

När sedan valet av plagg är klart så gäller det att fundera på var och hur man ska fästa trycket eller loggan. Detta kan ske helt på era villkor och med en dos fantasi så kan man gå långt. Vill man behålla en diskret look så kanske ett overall-tryck inte är att rekommendera, utan endast en mindre broderad logga på bröstfickan t.ex. Vill man däremot tänja på gränserna så kan en pikétröja med stort tryck eller ett bra budskap komma väl på plats. Vad står ni som företag för och hur vill ni bli sedda? Utifrån dessa frågor, kan ni sedan bestämma er för det perfekta plagget.