Det här med kläder kan vara mycket roligt och när man väl står där med ett färdigsytt plagg med ens egna logga eller budskap på, så är det lätt att man blir som ett barn i en godisaffär på julafton. Även under själva processen kan man lätt drabbas av eufori och ha alla möjliga idéer för plagget och då är det också lätt hänt att man går utanför gränserna och lägger tid och kraft på sådant som varken kunden eller ni själva sedan har någon större användning för. Designern i en människa riskerar att ta lite för stor plats och det kan hända att man gör för mycket.

Dock är det viktigt att tygla sig och verkligen se efter vilka plagg och vilket typ av budskap som är lämpliga för ert företag och era kunder. Att trycka upp plagg kostar en del, även om det inte är den dyraste åtgärden i marknadsföringen. Men ni vill inte slänga ut pengar i onödan och märka att folk inte bär plaggen. Därför är det a och o att tänka igenom både plagg, val av tryck och placering av det innan ni går vidare. Att sedan välja den ultimata firman som står för trycken/brodyren, är också viktigt att ta fasta på. Det finns många tryckerifirmor med olika priser och förmodligen har ni en budget att gå efter. Kolla därför upp flera företag först och begär en offert samt se på deras utbud först innan ni slår till.

Med rätt plagg och rätt tryck, kommer ert företag att få en utmärkt varumärkesspridning och nöjda användare som kommer att bära plagget dag ut och dag in. Rätt påkostat plagg kan ge en stor spridning av ert namn och logga och bli en utmärkt marknadsföringsstrategi även i framtiden. Var inte rädd för att tänka igenom beslutet noggrant först och analysera ert val ordentligt innan ni gör valet av plagg.