Så har vi då kommit till den lite mer tråkiga aspekten, d.v.s. budgeten och kostnaden för hela kalaset. Detta vill man helst inte tänka på när man ska göra ett snyggt och välbehövligt profilplagg, dock är det o så viktigt. Många gånger går bra kvalitet och lågt pris inte hand i hand, men med lite goda idéer kan man ändå komma långt med en mindre budget.

Satsa på kvalitet

Ett gott råd är att hellre tillverka få prylar eller plagg till en bra kvalitet, istället för att göra många saker som senare visar sig inte hålla. En god kvalité gör att folk associerar ditt företag med kvalitet, stil och hållbarhet i jämförelse med de negativa egenskaperna som ett plagg av sämre kvalitet skulle ha gjort. Att ha bra kvalité i plaggen gör även att de håller längre, vilket i sin tur betyder att du inte behöver tillverka nya lika fort. Detta innebär att du sparar pengar på längre sikt. Att tänka kortsiktigt är ingen bra idé när man vill göra reklam. Du vill nämligen också behålla dina kunder och genom att lägga manken till, så blir det lättare.

Sämre kvalité upprör

I produkter med dålig kvalitet finns riskerna att saker och ting krånglar. Sömmar spricker, trycket släpper, färgerna bleknar och storleken krymper. När en kund eller person bär plagget och märker att det med en gång strular i någon form, så kan detta innebära slutet på den kontakten med kunden. Ingen vill bära ett plagg som ser ut som “hej kom och hjälp” efter två tvättar.

I värsta fall kan du även komma att bemöta irriterande kunder på mässor och event, som tidigare använt dina plagg och som nu använder de som tvättrasa istället. Var därför noga med att ha bra kvalitet från början till slut och gör hellre en mindre kollektion till en början om du inte har råd med mer. Låt inte ett alltför lågt pris ske på bekostnad av kvaliteten!