Man ska aldrig underskatta valet av färger och här finns det oändliga valmöjligheter för att göra ert plagg till det bästa. Visst kan ni gå efter trender och säsongens färgskalor, men det bästa är ändå att satsa på era egna färger som är samma eller liknande som ert eget företag och dess logotype. Tänk på att färger talar mycket och har olika symbolik, beroende på vart i världen man kommer så ska era plagg och ni själva ge er ut och resa i någon mån, så kan det vara bra att kolla upp innebörden av alla färger som eventuellt ska finnas i plagget först.

Stick i stäv med ert företag

En bra idé och kanske även den säkraste när det gäller färgval, är att hålla er till de färger som ni redan är vana vid. Det vill säga, er organisations – eller ert företags färger. På så sätt representerar ert plagg även er på det bästa sättet och varje gång en person eller kund ser plagget eller er logga så associerar de det direkt med er. Detta ger en ännu bättre varumärkesspridning och en hågkomst som är väsentlig, då konkurrensen är stenhård och det är lätt hänt att folk glömmer bort er i varumärkesdjungeln.

Låt loggan visa vägen

Även om ni kanske vill ha en neutral bas-färg på plagget så kan det vara av vikt att ändå trycka upp loggan eller budskapet i ert företags färger. Se dock till att alla färger är enhetliga och går bra ihop så att resultatet inte blir ett alltför skrikigt plagg med ful design. En tröja som är för plottrig eller har för många färger kan istället få raka motsatsen, d.v.s. loggan försvinner i mängden. Försök få loggan att sticka ut mest så att det är det första en människa snappar upp. Satsa gärna på ett kul färgval men inte alltför fantasifullt då det riskerar att förlora användare som är lagda åt det lite mer klassiska hållet.