En annan viktig aspekt att ta fasta på, är hur det ligger till med säsongsbetonade profilplagg. I Sverige har vi ju som bekant 4 årstider och alla har sina för-och nackdelar. Genom att pricka in rätt kläder till rätt säsong så kan du synas även när vinden viner ute och det är snöstorm, och samtidigt bli ihågkommen under sommarmånaderna om du ger ut ett luftigt och skönt sommarplagg.

Perfekta plagg för vintern

De plagg som passar bäst till vintern är lite varmare sådana som en mjuk och varm huvtröja, en jacka eller en mössa med tryck. Dock kan många använda vinterplagg även till sommaren om så önskas men det är ändå bättre att ge bort dem till den säsong de är avsedda för.

Se gärna till att även anpassa färgvalet efter säsong. En knallrosa mössa till vintern kanske inte är det bästa alternativet då oftast dovare färger är på ingång. Satsa på varmare material som bomull, fleece, ull eller ett tekniskt tyg som skyddar mot fukt, om det t.ex. är en jacka du ska göra.

Sköna sommarplagg

Till sommaren kan du dock leka lite mer vad gäller både färg och material. Till sommaren uppskattas vanligtvis en pikétröja i lätt och luftig bomull, en t-shirt i linne eller en söt scarf med ert tryck på. Bomull och linne är perfekta material men även viskos, lyocell och olika former av jerseys.

En snygg t-shirt går alltid hem på sommaren och kan sedan bäras som undertröja under vinterhalvåret. Även färgerna kan vara lite klarare, skojigare och ljusare än vanligt.

Att anpassa profilkläder efter säsong gör att fler kommer använda dem, vilket ger mer uppmärksamhet till ert företag. Se gärna till att ha ett lite lager av sommar-respektive vinterbetonade plagg på lagret för att sedan dela ut när säsongerna närmar sig. Var också noga med att göra olika storlekar på t-shirts och ev. tröjor då en del föredrar tightare form och andra en mer lösare sådan.